Binnenhalen van de haring - Nieuwe Waterweg 150 jaar vooruit

Jaarlijks wordt in Vlaardingen de traditie van het binnenhalen van de haring nagespeeld door Vlaardingers gekleed in traditionele kostuums. Deze voor Nederland unieke traditionele gebeurtenis, grijpt terug op de eeuwenlange positie van Vlaardingen als grootste haringhaven van Nederland.

Het binnenhalen van de haring vindt plaats aan de Westhavenkade tegenover Museum Vlaardingen en is gratis toegankelijk en op slechts enkele minuten loopafstand van metrostation Vlaardingen Centrum (15 minuten vanaf metro Beurs Rotterdam).

Het binnenhalen van de haring vindt dit jaar plaats op donderdag 23 juni 2022. Rond circa 17.00 uur vaart de historische Vlaardingse visserslogger Balder door de Oude Haven tot aan de Visbank. Daar draait het schip om richting de aanlegplaats tegenover Museum Vlaardingen. Het schip wordt vergezeld door een sjees vanaf het stadhuis met de burgemeester daarin. Aangekomen bij de aanlegplaats wordt het eerste vaatje aan wal gebracht en aangeboden aan de burgemeester en walbaas. Ter plaatse is haring en bier te koop. Het binnenhalen van de haring markeert ook de opening van het Haring- en Bierfeest op 24 en 25 juni. De organisatie is in handen van de stichting Vrienden van Museum Vlaardingen.Locatie Westhavenkade t.o. 54
Datum 23-06-2022 - 23-06-2022
Organisatie Vrienden van Museum Vlaardingen
Website https://www.museumvlaardingen.nl/over-het-museum/vrienden-van-museum-vlaardingen
Deel dit via