BlijFietsen

BlijFietsen: een uniek fietsproject in Vlaardingen!

Eind april 2017 hebben Vlaardingen in Beweging (ViB) en Hannes-on-Wheels de handen ineen geslagen om tot een mooie samenwerking te komen voor een project ‘BlijFietsen’ voor alle leeftijden.
Zoveel mogelijk mensen zolang mogelijk laten fietsen.
Wat willen we bereiken?

Een leven lang mobiel blijven op de fiets; een actief bestaan levert vaak een waardevolle bijdrage aan fysieke en emotionele gezondheid;
Recreëren in het groen en genieten van het rijke Vlaardingse landschap;
De wind door je haren voelen en de oer beleving van weer en wind blijven ervaren;
Verbindingen en ontmoeten van mensen in de natuur;
Ouderen uit het sociaal isolement halen: samen fietsen en samen iets ondernemen om zo ongemerkt weer contacten uit te bouwen;
En niet onbelangrijk: behouden en bevorderen van zelfstandig functioneren, niet afhankelijk zijn dat anderen je moeten vervoeren, maar jezelf kunnen verplaatsen. Participatie!

Mensen die zich nu belemmerd voelen om te gaan fietsen.

Niet leeftijdgebonden;
Fysieke beperking bijv.: Balans, slecht zicht, motorische problemen etc.
Mentale beperking;
Nooit geleerd te fietsen als kind.

Wat doen we?

Voor particulieren:

geven van fietsvaardigheidslessen voor 2-,3-,4 wielers ;
Uitproberen fietsen met korte instructie;
Verhuur ( speciale) fietsen;
Begeleiden/ duofiets ( samen fietsen met fietsmaatje);
Veilige fiets routes uitzetten;
Advies en expertise bij evt. aanschaf speciale eigen fiets;

Voor instellingen:

Expertise/consultancy voor het optimaal gebruiken/ delen van fietsen op verschillende locaties zoals verpleeghuizen en instellingen.

Kortom: er is een unieke stichting in Vlaardingen, zelfs uitzonderlijk voor Nederland, met een rijk scala aan fietsen, met deskundige en enthousiaste fietsdocenten en een groep vrijwilligers (graag nog veel meer!), die u willen helpen om lang mobiel te blijven.

Tot slot: we zijn nu actief bij Argos zorggroep Soenda met het project:“Fietsen alle Jaren” i.s.m. de Fietsschool Fietsersbond en willen onze contacten uitbreiden bij andere zorginstellingen. We richten ons met name op de (para) medische praktijken voor verwijzing voor cliënten met balansproblemen en op Welzijnsinstellingen om vereenzaming tegen te gaan.

Daarnaast kunt u als particulier ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Zuidbuurt Model.NdtrcItem.HouseNumber
3132 KA, Vlaardingen