De Windwijzer - Filmavond: 'Todos la saben'

In Todos lo Saben komt een Spaanse familie weer bijeen in hun dorp van herkomst voor een bruiloft. Laura (Penelope Cruz) woont met haar man in Argentinië en komt alleen met haar 2 puberkinderen (meisje en jongen).
Het bruiloftsfeest wordt bruut onderbroken als de tienerdochter van Laura ontvoerd blijkt te zijn. De ontvoerders eisen 300.000 dollar en dreigen het meisje te doden als de familie de politie inschakelt. 

De man van Laura is nog in Buenos Aires, maar zij krijgt hulp van haar jeugdliefde Paco (Javier Bardem).
De ontvoerders gaan er vanuit dat Laura en Alejandro rijk zijn, maar dat is niet zo; Alejandro is al twee jaar werkeloos. Het losgeld hebben ze niet. Aanvankelijk denkt de familie dat de ontvoering het werk is van een professionele bende, maar al snel ontstaat het vermoeden dat het iemand is vanuit hun eigen omgeving.

De ontvoering geeft de film spanning, maar is toch niet de spil waar het om draait. De gehele familie raakt bij het drama betrokken. Wat is echte loyaliteit en solidariteit als de nood aan de man komt. De Iraanse regisseur Farhadi kiest niet voor pessimisme, maar blijft een film lang trouw aan zijn nuchtere, observerende stijl. Hij laat zien dat elke keuze een prijs heeft.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 6.00

Vrijdag 28 juni 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:00

Schiedamseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3134 BD, Vlaardingen