De Windwijzer - Maaltijd + Filmavond: 'Mary Magdalene'

Op vrijdagavond 29 maart is er weer een filmavond in de Windwijzer. De film 'Mary Magdalene' wordt dan getoond. Net als in de voorgaande film spelen Rooney Mara en Joaquin Phoenix de hoofdrollen. Joaquin Phoenix speelt Jezus, maar de nadruk in deze film ligt heel erg op Maria Magdalena. Wie was ze? Welke rol speelde ze in het leven van Jezus en in de groep volgelingen?

Regisseur Gart Davis (o.a. van de film Lion) doet een integere poging om een antwoord op deze vragen te geven. Hij schetst zijn beeld van Maria Magdalena, niet de prostituée die paus Gregorius I in 591 van haar maakte, maar een sterke, zelfstandige vrouw.
Dat blijkt al bij de opening van de film, als ze zich verzet tegen het huwelijk dat haar ouders voor haar gearrangeerd hebben. Ze sluit zich aan bij Jezus, maar ook daar is haar positie moeilijk: de andere volgelingen, vooral de mannen, zijn wantrouwig en jaloers.
Anders dan de meeste volgelingen gelooft Maria Magdalena niet in een revolutie tegen de Romeinse overheersing, maar in een revolutie in ieder van ons, een verandering van binnenuit, waardoor het Koninkrijk zal komen. Rooney Mara speelt Maria Magdalena met kalme kracht en vastberadenheid, een prachtige rol, in deze mooie film die past in de aanloop naar Pasen.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 13.50

Vrijdag 29 maart 2019 Vanaf 17:30 tot en met 22:00

Schiedamseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3134 BD, Vlaardingen