De Windwijzer - Zin op Zondag 'Kees van der Zwaard'

Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. Na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Deze zondag geeft Kees van der Zwaard een lezing. Kees van der Zwaard komt uit een protestants-christelijk nest en bezocht de School met den Bijbel. Anne de Vries was zijn profeet. Als jochie van 10 las hij diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en Reis door de nacht. De Kees van 10 voelde zich dapper en schuldig met David, was geduldig met Job, vreemdeling met Ruth, verdrietig en blij met Maria Magdalena, verliefd met Jan, op Trijntje, net als Jan in de ban van de opgemaakte Sylvia, die rookte, begerig en bang met Achan. En altijd dat verterende vuur van verlangen. Veertig jaar later is het tijd om die verhalen opnieuw te vertellen. Voor wat ze nu waard zijn. Hij doet dat in de voorstelling 'De dag dat God 10 jaar werd'. We kennen Kees van der Zwaard (Stichting de 7evende hemel) als theoloog-theatermaker die de oude verhalen opnieuw tot leven brengt. Voor deze voorstelling schreef hij zelf de tekst, de composities zijn van Hans Hasebos en de regie is van Cilia Hogerzeil.

Gratis toegang

Zondag 17 maart 2019 Vanaf 15:00 tot en met 16:00