Klauterwoud

Het klauterwoud is één grote stoere speeltuin. Hier geen kant en klare speeltoestellen (nou vooruit, ééntje dan), maar allerlei hindernissen en elementen die kinderen uitdagen om zelf een spel te bedenken en te spelen. Wie het Klauterwoud binnengaat (de entree ligt iets voorbij de Polderpoort aan de Watersportweg), komt in het labyrint. Een wirwar van heuveltjes en modderige greppeltjes die je kan overbruggen via een boomstam. Er zijn verschillende manieren om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Aan het labyrint grenst een grote picknickweide met bankjes en tafeltjes.

Even verderop ligt het amfitheater, een heuvel met bovenin een kommetje waar je in de luwte kunt zitten, een boek kan (voor)lezen, lekker kan chillen. Wie daar allemaal geen zin in heeft kruipt gewoon door de heuvel (via een buis), en gaat op zoek naar het forse speeltoestel waar je kunt klauteren, klimmen, hangen en glijden.
En zo gaat het nog even door. Er is een heuvel van maar liefst 8,5 meter hoog. Verderop ligt een tunnel, gemaakt van wilgentakken. Sloten en kreken steek je over via boomstammetjes, stapstenen of een trekvlot. Een waar speelparadijs voor avonturiers. Voor minder avontuurlijke ouders bieden de picknicktafels een mooie plek om het allemaal rustig gade te slaan.

De naam Klauterwoud zegt het al een beetje: het is een plek om avontuurlijk buiten te spelen. En elk avontuur brengt z’n risico’s met zich mee. Houd er rekening mee dat het een natuurlijke omgeving is met weinig faciliteiten. Er is geen toilet en geen toezicht. Wie z’n kind niet zonder toezicht wil laten spelen, zal daar dus zelf voor moeten zorgen.

Praktische informatie

Voor kinderen
Speeltuin Ja
Speelveld Ja
Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
Capaciteit
Oppervlakte (buiten) 19