Openbaar vervoer

Vlaardingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer uit diverse richtingen. Vanuit Rotterdam CS kunt u met een rechtstreekse trein Vlaardingen bereiken. Reizigers uit andere richtingen, zoals Breda of Utrecht, kunnen overstappen op Rotterdam CS. Treinreizigers uit de richting Amsterdam en Den Haag moeten overstappen op Schiedam Centrum. De trein vanuit en richting Maassluis/Hoek van Holland stopt op Vlaardingen Oost, - Centrum en - West. Doordeweeks rijdt in de spits een pendeltrein tussen Rotterdam CS en Vlaardingen Centrum. RET en Qbuzz verzorgen diverse busverbindingen.

OV-chipkaart
Sinds donderdag 11 februari 2010 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de regio Rijnmond. Met een opgeladen OV-chipkaart kunt u reizen met Connexxion, Qbuzz en RET.

Het aanschaffen van een persoonlijke OV-chipkaart kan via internet of de servicepunten van de RET. Het opladen van een OV-chipkaart kan via internet, op alle metrostations en bij 145 verkopers in de regio. In Vlaardingen zijn 5 distributiepunten waar u een anonieme OV-chipkaart kunt aanschaffen of saldo op uw OV-chipkaart kunt laden.

Reizen met de OV-chipkaart is eenvoudig. U laadt uw kaart op. U moet bij elke rit in- en uitchecken. Aan het begin van de reis checkt u in door de OV-chipkaart voor een kaartlezer te houden. Check op dezelfde manier uit bij het verlaten van tram, bus of station. De gereisde afstand wordt automatisch berekend. U hoeft niet meer na te denken over het aantal zones en u betaalt voor de daadwerkelijk afgelegde afstand. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in de regio of de OV chipkaart :
www.ov-chipkaart.nl
www.stadsregio.info
www.ret.nl
Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (€ 0,10 per minuut).
RET Helpdesk: 0900 - 5006010 (€ 0,10 p/min)
Reis plannen
U kunt via internet uw reis plannen met de OV-reisplanner.

Watertaxi
Een andere manier van vervoer van en naar Vlaardingen is de watertaxi. U kunt zelf kiezen waar u in- en uit wilt stappen, bijvoorbeeld in Schiedam, Rotterdam Centrum of Kralingen. De afstapplaats in Vlaardingen is aan bij het Delta Hotel aan de Maasboulevard. Voor meer informatie en