Parkeren

Op straat;
In en rond het centrum van Vlaardingen moet voor het parkeren betaald worden. U kunt uw auto parkeren in een van de relatief goedkopere parkeergarages of tegen een duurder tarief op straat waar u kunt betalen bij de parkeerautomaat of via de mobiele telefoon (sms/app).
Op de volgende tijdstippen moet betaald worden:
maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 20:00 uur
Van genoemde dagen zijn uitgezonderd de Algemene erkende feestdagen, zijnde de Nieuwjaarsdag, de Christelijke tweede Paas- en Pinksterdag, de beide Kerstdagen, de Hemelvaartsdag en de dag waarop de verjaardag van de Koningin wordt gevierd.
Tarieven betaald parkeren op straat
€ 2,- per uur met een starttarief van € 0,50.
Nadat u geparkeerd heeft kunt u een parkeerticket verkrijgen uit een van de parkeerautomaten. U kunt hiervoor gebruik maken van muntgeld en/of chipknip. Tevens is het mogelijk te betalen met uw abonnement van Parkline, Parkmobile of Yellowbrick.

Parkeergarages
In en rond het centrum van Vlaardingen zijn drie parkeergarages.

  • Parking Liesveld bij de Albert Heijn, bereikbaar vanaf de Burg. Pruissingel via de Vondelstraat, Joubertstraat;
  • Parking Hoogstraat bij Bas van der Heijden, bereikbaar vanaf de Westlandseweg via de Gedempte Biersloot;
  • Parking Centrum/Stadhuis bij het Stadhuis, bereikbaar vanaf de Burg. Pruissingel via de Maassluissedijk.


Openingstijden

De drie parkeergarages zijn open op maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 22.00 uur.
Op koopzondagen zijn de garages geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk!
Als u parkeert in de Liesveldgarage moet u hiervoor gebruik maken van het bovendek.

Openbaar vervoer

Vlaardingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer uit diverse richtingen. Vanuit Rotterdam CS kunt u met een rechtstreekse trein Vlaardingen bereiken. Reizigers uit andere richtingen, zoals Breda of Utrecht, kunnen overstappen op Rotterdam CS. Treinreizigers uit de richting Amsterdam en Den Haag moeten overstappen op Schiedam Centrum. De trein vanuit en richting Maassluis/Hoek van Holland stopt op Vlaardingen Oost, - Centrum en - West. Doordeweeks rijdt in de spits een pendeltrein tussen Rotterdam CS en Vlaardingen Centrum. RET en Qbuzz verzorgen diverse busverbindingen.

OV-chipkaart
Sinds donderdag 11 februari 2010 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de regio Rijnmond. Met een opgeladen OV-chipkaart kunt u reizen met Connexxion, Qbuzz en RET.

Het aanschaffen van een persoonlijke OV-chipkaart kan via internet of de servicepunten van de RET. Het opladen van een OV-chipkaart kan via internet, op alle metrostations en bij 145 verkopers in de regio. In Vlaardingen zijn 5 distributiepunten waar u een anonieme OV-chipkaart kunt aanschaffen of saldo op uw OV-chipkaart kunt laden.

Reizen met de OV-chipkaart is eenvoudig. U laadt uw kaart op. U moet bij elke rit in- en uitchecken. Aan het begin van de reis checkt u in door de OV-chipkaart voor een kaartlezer te houden. Check op dezelfde manier uit bij het verlaten van tram, bus of station. De gereisde afstand wordt automatisch berekend. U hoeft niet meer na te denken over het aantal zones en u betaalt voor de daadwerkelijk afgelegde afstand. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in de regio of de OV chipkaart :
www.ov-chipkaart.nl
www.stadsregio.info
www.ret.nl
Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (€ 0,10 per minuut).
RET Helpdesk: 0900 - 5006010 (€ 0,10 p/min)
Reis plannen
U kunt via internet uw reis plannen met de OV-reisplanner.

Watertaxi
Een andere manier van vervoer van en naar Vlaardingen is de watertaxi. U kunt zelf kiezen waar u in- en uit wilt stappen, bijvoorbeeld in Schiedam, Rotterdam Centrum of Kralingen. De afstapplaats in Vlaardingen is aan bij het Delta Hotel aan de Maasboulevard. Voor meer informatie en